Taskforce millenials

Taskforce is een trainingsprogramma om millenials te trainen in leiderschap binnen de kerk. Ook kan Youth Alive ondersteunen bij het opzetten van coaches. Eén van de aspecten is het verbinden van de generaties met elk hun eigen kwaliteiten en valkuilen. Het programma kan in de gemeente zelf georganiseerd worden, maar ook met een aantal kerken samen.

Lessen

De docenten komen voornamelijk uit het brede netwerk van Youth Alive. Maar omdat het maatwerk is kan natuurlijk ook uit mensen van (het netwerk van) de kerk zelf zijn. Onderwerpen die behandeld kunnen worden zijn o.a.: bediening&persoonlijkheid, identiteit, visie&strategie, spreken, karakter, gebed, bediening&huwelijk, Heilige Geest, nazorg, cultuur, groepsdynamiek, profetie, hoe werkt een kerk, etc. Samen met de betreffende kerk(en) gaan we kijken welke mix van onderwerpen de beste is en hoe de planning het meest passend is. Omdat het maatwerk is zijn ook de kosten in overleg.

Waarom deze vorm

We hebben in het verleden meerder keren gezien wat het effect kan zijn als jongeren niet zomaar in het diepe springen, maar eerst “zwemles” krijgen. Door eerst al toerusting te geven en coaching aan te bieden merken we dat er veel meer mensen doorgaan en doorgroeien. We hebben meerdere jaren ervaring met YA Taskforce opgedaan en de kracht van het concept gezien. Daarnaast zien we de noodzaak, zowel aan jongeren- als aan gemeentekant om deze generatie meer deel van het leiderschap van kerken en organisaties te maken.

Mail naar taskforce@youthalive.nl voor meer informatie